Belediye itfaiye yönetmeliği

Belediye itfaiye Yönetmeliği nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; belediye itfaiye teşkilâtının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını, itfaiye memurlarının niteliklerini, görevde yükselme ve mesleki eğitimlerini, kıyafetlerini, kullanacakları araç, teçhizat ve malzeme ile denetim usul ve esaslarını düzenlemektir.

Belediye itfaiye yönetmeliğinde itfaiyenin görevleri nelerdir?

(1) İtfaiye erinin görevleri şunlardır: a) Yangın söndürme, araç kullanma ve arama-kurtarma çalışmalarını yerine getirmek, itfaiye hizmet binası ve müştemilatının güvenliğini, temizliğini, araç-gereç ve teçhizatın bakım ve onarımı ile haberleşme ve yazışma gibi yürütülmesi gereken diğer iş ve işlemleri yapmak.

Belediye itfaiye Yönetmeliği Kaç yılında?

“MADDE 5 – (1) Belediye itfaiye teşkilatı; 22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümleri çerçevesinde belediye meclisi kararı ile kurulur.

İtfaiyeciler kaç dakikada ulaşmak zorundadır?

İtfaiye: Yangın ihbarı 15-20 dakika sonra geldi.

Türkiyede itfaiye teşkilatı nereye bağlıdır?

Belediye itfaiyesi, Türkiye'de belediyelere bağlı olarak yangın söndürme işlemi ve gelişen afetlerde ilk yardım arama-kurtarmadan sorumlu bir kamu kurumudur.

İtfaiye ücret alır mı?

İtfaiyenin kurtarma ve söndürme hizmetleri (afet, yangın ve kazalarda) ücretsizdir. Harici durumlarda su verme, su çekme, merdiven ve refakat hizmetleri her yıl belediye meclisince kararlaştırılan ücret karşılığı gerçekleştirilmektedir.

İtfaiye çavuşu nasıl olunur?

İtfaiye çavuşluğuna atanabilmek için; Meslekle ilgili yükseköğrenim veya en az 4 yıllık yükseköğrenim mezunları için iki yıllık yüksekokul mezunları için üç yıl, lise ve dengi okul mezunları için dört yıl itfaiye eri olarak çalışmış olması, Görevde yükselme sınavında başarılı olması şartları getirildi.